Oxkind

4 portioner
800 g oxkind
En klick smör att bryna i
1 morot
200 g rotselleri
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1/2 flaska rött vin
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 msk smör
2 msk koncentrerad oxfond
salt och peppar

Till servering:
Pommes frites

Gör så här
Sätt ugnen på 120 grader
Bryn oxkinderna och lägg över i en gryta. Bryn grönsakerna och lägg i grytan.
Häll på vin, vatten och oxfond så att det täcker. Lägg i pepparkorn och lagerblad.

Sätt locket på grytan och sätt in i ugnen i 4-6 timmar. (Sänk värmen och låt det stå längre om du vill det) Titta till då och då. Skulle det koka torrt så häll på mer vin och oxfond. Plocka ut köttet när det har blivit mört. Sila bort grönsakerna. Reducera vätskan. Salta och peppra efter behag. Slutligen, rör ner ett par klickar smör.

Trippeltillagade Pommes frites
Bakpotatis

Gör så här
Skala potatisen.
Skär den i 1cm tjocka stavar. (Eller tunnare om du föredrar det. Lägg stavarna i kallt vatten i 5 min. Skölj av. Koka upp vatten. Låt potatisen sjuda i ca 10 min. Ta upp dem och lägg på ett galler eller handduk. Var försiktigt så att de inte går sönder. Sätt i kylen i cirka 30 min. Nu är det dags för fritering nr 1. Värm oljan till 130 grader. Fritera potatisen tills den precis får färg. Det tar ungefär 5 min. In med dem i kylen igen 15-30 min. Höj värmen till 190 grader och fritera tills de är gyllene och krispiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *